4 powody, aby mieć belownicę w barze i restauracji

4 powody, aby mieć belownicę w barze i restauracji

Dlaczego trzeba mieć belownicę do odpadów w barze i restauracji

Jeśli chcesz, aby w Twoim barze lub restauracji był efektywny program recyklingu, pierwszym krokiem jest zainwestowanie w belownicę do kartonu. 

Powód 1: Jeśli 50% lub więcej Twoich śmieci składa się z kartonu

Pierwszym krokiem w recyklingu tektury jest przeanalizowanie, ile tektury zbierasz w określonym czasie. Możesz przeprowadzić prosty wizualny audyt odpadów, przyglądając się składowi odpadów raz na tydzień. Jeśli 50% lub więcej odpadów to tektura, jesteś dobrym kandydatem na użytkownika belownicy. 

Powód 2: Kompaktory i belownice zajmują bardzo mało miejsca

Pudła tekturowe lub kartonowe zajmują miejsce. Pojemniki na odpady również zajmują miejsce. Jednak małogabarytowe belownice do kartonu zajmą mało miejsca. Mając belownicę wystarczy wrzucić do niej odpady kartonowe lub tekturowe i zamknąć drzwi belownicy. Nie trzeba wcześniej składać odpadów. Funkcja autostartu rozpocznie prasowanie odpadów natychmiast, a cała operacja odbędzie się bezpiecznie i cicho.

Powód 3: Oszczędności kosztów i pracy przeważają nad inwestycją

Przeciętne belownice do tektury/kartonu oszczędzają restauracjom od 40-50% kosztów usuwania śmieci. 

 Uwaga: Nie wszystkie korzyści są powiązane z kosztami usuwania odpadów. Według Strategic Restaurant Group (SRG), właściciela kilku restauracji TGI Friday's® i Burger Kings: „Oprócz niższych kosztów dla firmy, pracownicy mogą teraz więcej czasu poświęcić obsłudze klientów. W najgorętszych czasach nasi pracownicy mogą prasować i belować odpady zamiast wynosić je na zewnątrz w celu składowania. Szacujemy, że na każdej zmianie zyskaliśmy 40 minut czasu, który nasz zespół spędziłby na przenoszeniu odpadów na zewnątrz. Poskutkowało to również bezpieczniejszą pracą w nocy.”. 

 

Powód 4: Prasy do tektury mają długą historię sukcesów w restauracjach

Od lat 70-tych Orwak pomaga barom i restauracjom w tworzeniu udanych programów recyklingu tektury, kartonu, folii, puszek aluminiowych, butelek PET. Najwięksi - McDonald's, TGI Fridays, Burger King, Pizza Hut, Chick-Fil-A, Red Lobster, Hard Rock Cafe i wiele innych światowych marek - korzystają z belownic Orwa i jak dotąd zaoszczędziły sporo pieniędzy na odpadach. 

Możesz również skontaktować się z nami dzwoniąc pod numer 866.766.7925.

 

Jak zauważa Jeff Clark, dyrektor programowy programu Conserve National Restaurant Association, „Skupienie się na recyklingu tektury pomoże Ci uzyskać duży zwrot z każdej zainwestowanej złotówki, zmniejszając rozmiar strumienia odpadów i potrzebę posiadania dużego śmietnika do przechowywania śmieci." 

 

Upewnij się, że prowadzisz rejestr wydatków związanych z gospodarką odpadami przed i po rozpoczęciu korzystania z belownicy do kartonu, aby dokładnie ocenić wpływ swojego programu recyklingu. Kiedy już zrozumiesz, ile zaoszczędziłeś, zrozumiesz z pierwszej ręki, dlaczego każda restauracja powinna mieć belownicę do kartonu.